Košarkaši Fenerbahčea opravdali su ulogu favorita i u trećoj utakmici u gostima u Bursi protiv Tofaša i slavili 76:71 i na taj način izborili plasman u veliko finale protiv najvećeg rivala Anadolu Efesa.

 

Gosti su brzo poveli sa 11:1 i od tada su samo podizali prednost. Najviše je bilo +21 61:40 krajem treće četvrtine, a onda je usledio pad u poslednjoj četvrtini. Tofaš je napravio seriju 22-2 i prišli na samo dva poena minusa (65:63), pa i na minimalan minus 67:66. Međutim, ekipa Željka Obradovića uspela je da odbije ovaj nalet i na kraju dobije meč za plasman u finale.

Kod pobednika najefikasniji je bio Bobi Dikson sa 12 poena, Marko Gudurić, Ahmet Duverioglu i Nikola Kalinić postigli su po 10, s tim da je Kalinić bio ubedljivo najbolji skakač ekipe sa 13 skokova, a imao je i pet asistencija. Na drugoj strani Arslan, Hoze Mehija i Elegar postigli su po 14 poena.

Anadolu Efes i Fenerbahče sastaju se prvi put u finalu posle tri godine. Efes će imati prednost domaćeg terena, a Fenerbahče juri četvrtu uzastopnu titulu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here