U Kini se kupatila, odnosno toaleti, smatraju najlošijim i  najnegativnijim mestom, koje se uopšte ne izlaže feng shui “lekovim”, jer se tu sva energija bukvalno spira i poništava.

U davna vremena, toalet je bio potpuno odvojen od prostora gde se živi, jede i spava, kao i kod nas.

Ipak se treba pridržavati određenih pravila:

– Kupatilo nikako ne sme da bude u centru stana.
– Ne sme  da bude ni ispod stepeništa, jer taj prostor (koji i inače treba da bude vrlo uredan) utiče na školovanje i budućnost dece u kući.
– Kupatilo ne smije biti naspram ili iznad ulaznih vrata kuće ili neke važne sobe (dnevna, spavaća, dečija…). Danas su posebno popularne spavaće sobe sa kupatilom unutar nje, što je po feng shui-ju jako nepovoljno. Zato, pri kupovini nekretnine, ovakve treba obilaziti u širokom luku.
– WC šolju i vrata kupatila uvek držati zatvorene, da se ne vraća loša chi energija.
– Ako se WC šolja nalazi direktno naspram ulaznih vrata kupatila, pored nje treba staviti biljku koja će upijati loš chi. Upravo zbog lošeg chi-ja, biljke će se brzo sušiti i neophodno ih je stalno menjati.
– Jako je loše ako se kupatilo nađe u nekom od naših povoljnih sektora, posebno sektoru bogatstva. Tada treba u kupatilo staviti metalnu posudu u kojoj je par sitnih kovanica, koje ćemo sa vremena na vreme menjati, i time stalno aktivirati finansijsku energiju.
– Jedino povoljno rešenje za kupatilo je da se ono nađe u jednom od četiri negativna sektora, a da se zatim na vrata kupatila okači ogledalo, kako bi kao prostorija simbolički nestalo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here