Feng šui je pet hiljada godina stara, drevna kineska nauka o uskladjivanju života u saglasju sa snagama Univerzuma. Feng šui svojim savetima treba da pomogne čoveku da stvori svoj unutrašnji i spoljašnji balans. U ovom tekstu pročitajte kako vam feng šui može pomoći da uredite vašu sobu da biste mirno spavali.

Prvapravilo veznao je za vaš krevet. On treba da bude pozicioniran tako da imate pun pogled na vaše prozore i treba da bude naslonjen na zid.Treba da bude pristupačan sa obe strane uz dva noćna ormarića i po mogućnosti dve noćne lampe. Balans i simetrija igraju bitnu ulogu u uspostavljanju harmonije u vašoj sobi. Po pravilu feng šuija, mora da postoji naslon za glavu iznad kreveta! Nije dovoljno da njegov nedostatak kaumflirate velikim jastucima. Ovo je veoma loše i uzrokuje nemir. Krevet treba da bude bezbedno mesto, a ne improvizovano okruženje. Definitivno treba da postoji visoko uzglavlje koje je udobno i stabilno i nema razmaka do zida. Ovo stabilizuje energiju i sprečava curenje energije.

Izbjegavajte radio, kompjuter ili punjač za mobilni pored glave, kao i velike metalne predmete. Budite okruženi prirodnim materijalima kao što su drvo, pamuk, vuna, svila, lan i somot a ne veštačkim platnima koja mogu da skupljaju elektricitet. Televizori u sobi nisu idealni, ali ukoliko baš volite da gledate emisije ili serije pred spavanje namestite ga tako da možete da zatvorite u orman i isključite u potpunosti. Magnetski dušeci i pokrivači zaista pomažu u odbijanju velike količine nevidljive energije koja zagađuje naše domove.

Izbjegavajte mnogo šara u spavaćoj sobi, naročito geometrijkih, elemenata vatre i previše stimulišućih šara. Najbolje bi bilo da se odlučite za mirnije tonove zidova i nameštaja, i z aprijatnije i mekše šare kao što su cvetni ili nežni krugovi.

Prirodno ili veštačko, svetlo sa telefona ili tableta, meša se sa količinom melatonina u našem telu, koji upravljaju prirodnim bioritmom. Kada čitamo noću na tabletu ili telefonu, naše telo registruje emitovanje plavog svetla i misli da je dan, pa se ne sprema za spavanje. Zato se preporučuje da se koristi redukovano svetlo na spravama i to u periodi između 7 popodne i 7 ujutru.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime