EPA-EFE

Jedan od najboljih fudbalera poslednje decenije 20. i prve 21. veka Luis Nazario da Lima Ronaldo govorio je o tome sa kojim bi od aktivnih igrača uporedio mladu verziju sebe. Legendarni Brazilac se odlučio za Kilijana Mbapea, mladu zvezdu Pari Sen Žermena.

– Mbape ima karakteristike slične mojima. On se igra sa odbrambenim igračima, dribla golmana. Iako je mlad, već je daleko dogurao, sjajno trči. Ja ga volim, navijam za njega – rekao je 44-godišnji Ronaldo.

„Fenomen” je potom govorio o sličnostima Pari Sen Žermena, čiji napad predvode Nejmar, Mesi i Mbape, i „Galaktikosa“ iz madridskog Reala za koje je Ronaldo igrao.

– Pobeđivanje nikada nije matematika, čak ni kada imate najbolje igrače. To se odnosi i na PSŽ. Još je rano govoriti o tome da li mogu da osvoje Ligu šampiona, pravi testovi počinju tek u četvrtfinalu. Parižani su sigurno u prednosti u odnosu na rivale, ali mnogo je fakora u igri. Bio sam u Realu skoro pet godina i nikada nisam osvojio LŠ, iako sam igrao sa Zinedinom Zidanom, Dejvidom Bekamom, Luisom Figom i ostalim igračima – izjavio je dvostruki osvajač Svetskog prvenstva i Zlatne lopte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here