Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven Goran Erikson otkrio je da je 2006. godine, za vreme svog mandata imao neprijatnu raspravu sa tadašnjim menadžerom Mančester Junajteda, legendarnim Aleksom Fergusonom.

Škotski stručnjak je nazvao Eriksona rano ujutro da mu preti da slučajno u državni tim ne pozove Vejna Runija, jer se plašio da napadač ne obnovi povredu.

– Ono što je zanimljivo je da je to bio poziv u sedam ujutro ili još ranije. Uvek je bilo tako kada je bio ljut, i nikada nije bilo ono, ‘zdravo Sven, kako si?’ Odmah bi prelazio na viku. Mislio sam da će me ubiti. Rekao je,’ubiću te, gotov si’. Ipak, ja sam bio na kormilu Engleske i morao sam da odgovorim – rekao je Šveđanin, a potom dodao:
– Što je u redu, u redu je, a ono što nije je da ti kažeš, ‘ne smeš da izabereš Runija jer ću te ubiti’. Rekao sam mu, od…i, čoveče, šta je sa tobom? On je nastavio da vrišti u slušalicu. Kad god je bio takav, to nije imalo smisla. Zato samu mu samo rekao, ‘Aleks, izabraću Runija. Sada idi na odmor, ćao, zbogom.

Erkson je ipak pozvao Runija, koji je tada imao čuvenu scenu na meču protiv Portugalije sa Kristijanom Ronaldom, posle čega je isključen sa turnira.

Izvor:
vestionline, Sport Klub

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here