Fešta u Torinu: Juventus je šampion Italije!

0

 Slavlje fudbalera i stručnog štaba Juventusa posle utakmice sa Atalantom
 

Fešta u Torinu, Juventus je proslavio 30. titulu prvaka Italije i prišio treću zvezdicu! Stara dama je na prepunoj Juventus Areni savladala Atalantu sa 1:0 i prvi put posle osam decenija vezala tri šampionske titule u Seriji A. Titula je overena još juče kada je Roma poražena na Siciliji, ali večeras su Bjankoneri pred svojim navijačima uživali u slavlju.

 

 

Lacio srećno do boda

 

U drugoj utakmici 36. kola Serije A koja je odigrana u ponedeljak Lacio je došao do boda na domaćem terenu u Rimu u poslednjim trenucima utakmice – 3:3.

Strelci za Lacio su bili Keita u 30, Lulić u 60. i Mauri u 90.+3 minutu, dok su golove za Veronu dali Markinjo u 37, Iturbe u 69. i Romulo u 83. minutu.

Atalanta nije imala popusta prema slavljeniku i umalo je pokvarila slavlje. Neroazuri iz Beragama su hrabro odolevali, golman Konsilji je sjajno branio, ali je na kraju odbrambeni bedem gostiju popustio u 72. minutu. Posle sijaseta promašenih prilika, Juve je do pobede stigao zahavljujući onome od koga se najmanje očekivali da prigrabi ulogu junaka – Simonea Padoina! 

Vezista koji je pre dve godine u Torino stigao upravo iz Atalante se dobro ubacio iz drugog plana i preciznim udarcem od stativu rešio pitanje pobednika. Bio mu je to prvi gol (ukupno drugi) u dresu Stare dame posle dve godine i mesec dana.

 

 

Momak čiji transfer u Juventus je mnoge iznenadio je tako uspeo da se mimo svih očekivanja upiše u istoriju slavnog kluba iz Torina. Retki su igrači koji su za dve i po godine u jednom klubu uspeli da osvoje tri šampionske titule. Primera radi legenda svetskog fudbala Frančesko Toti je za dve decenije u Romi osvojio samo jedan Skudeto, a Padoin za koga mnogi i ne znaju da igra u Juventusu ima već tri titule. Ali, to je fudbal.

 

 

Juventus je pokazao da je apsolutno najdominantniji tim na Apeninima i verovatno će i sledeće sezone biti gčavni favorit za titulu. Ipak, verovatnije je da će Konte i njegovi puleni tada akcenat baciti na učinak u Ligi šampiona, pošto im na domaćem tlu nema ravnih.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here