Festival rađa prijateljstva

0

 

Istovremeno, najstariji su dupke ispunili veliku šatru postavljenu na prostoru centra, gde su ih zabavljali domaći pevači i muzičari.

Posle petogodišnje pauze na festival se vratila folklorna grupa "Šumadija" iz crkve Sveti arhiđakon u melburnskom Kizborou. Povratak na festival u Bonirigu pružio im je priliku da još jednom pokažu svoje igračko umeće.

– Oduševljeni smo povratkom, a kako nismo bili pet godina, možemo da pokažemo koliko smo napredovali kao grupa. Dolazak u Sidnej prilika je i za našeg koreografa Mileta Padežanina da utvrdi koliko smo sazreli ne samo kao igrači, već i kao ličnosti – rekla nam je Miona Janković.

Drugarice iz Melburna Violeta Pašalić, Tara Janković i Aleksandra Pašalić priznaju nam da se na festival u Sidnej kreće ne samo zbog mogućnosti da pred zemljacima iz više delova Australije pokažu raznovrsne koreografije, već i da se sa drugarima druže i stvore nova poznanstva i prijateljstva.

 

Poznanstvo sa devojkama

Za izlazak i provod tokom festivala bili su spremni i momci igrači iz "Šumadije", koji su nam priznali da su se nadali novim poznanstvima sa devojkama iz Sidneja ili drugih delova Australije.
– U Sidnej smo krenuli sa prvim ansamblom "Šumadije", koja ranije nije učestovala na ovom Festivalu. Atmosfera pred put bila je predivna, putovanja su uvek interesantna za mlade. Pozitivna strana ovog festivala jeste što pruža mogućnost mladima iz cele Australije da se druže i upoznaju. Lično znam nekoliko mladih brakova, gde su se supružnici upoznali baš ovde u Sidnej. To je pun pogodak – istakao je Mile Padežanin, koreograf "Šumadije".

– Oduševljene smo što smo došle u Sidnej. Ovaj dolazak bio je nagrada za naporan višegodišnji trud i rad u folklornoj grupi "Šumadija". Zaista nam je čast da predstavljamo našu zajednicu na ovakvom festivalu. Ipak, izlazak u diskoteku za nas je bio prilika da se upoznamo sa vršnjacima iz drugih delova Australije – rekle su nam Violeta, Tara i Aleksandra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here