Koronavirus je paralisao privrede, ekonomije i finansije čitavih država, a kako se gubici mere milijardama, spremaju se drastični rezovi koji će zahvatiti i fudbal. 

Tako su klubovi Premijer lige Engleske doneli odluku da igračima isplaćuju 50 posto manje plate sve dok ne krene sezona, a taj trend pratiće, kako stvari stoje, i ostale zemlje i fudbalske organizacije.

To je i apel prvog čoveka FIFA Đanija Infantina nakon tročasovnog sastanka sa sa svojim saradnicima, predstavnicima klubova (ECA) i predstavnicima Asocijacije profesionalnih igrača (FIFpro).

Sve strane su saglasne da je neophodno pod hitno se prilagoditi novonastalim okolnostima, potrebno je uvesti rigorozne mere, a predlog koji bi u najskorije vreme trebalo da bude usvojen je da plate igrača budu redukovane za polovinu.

Time bi se uštedela znatna sredstva, bilo bi to veliko rasterećenje po klubove koji bi, naravno, krenuli da isplaćuju pun iznos plata fudbalerima onog trenutka kada se sezoan nastavi.

Još jedan važan detalj je usaglašen na sastanku.

Svi igrači kojima u junu ustiče ugovor sa klubovima isti će biti produžen sve dok traje sezona, dakle ukoliko se nastavi u junu, julu ili čak avgustu, njihovi dosadašnji ugovori ostaće na snazi sve dok se ne završi takmičarska godina.

Isto tako, igrači koji su u januaru dogovorili prelazak u drugi klub za jun, realizovaće transfer tek kada se sezona bude završila, što može da bude tek krajem leta ili kasnije, sve u zavisnosti koliko bude trajala pauza izazvana korona virusom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime