Portal “Kosovo onlajn” došao ekskluzivno do pisma koje je 20. septembra iz Svetske fudbalske federacije stiglo u Fudbalski savez Kosova.

U pismu koje je u ime FIFA potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem ta organizacija se, u kontekstu utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije između Trepče i Zvezde, poziva na odluku Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza). Adresirano je na predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija.

“Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: ‘Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo’. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FSK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra”, navodi se u pismu.

 

1 COMMENT

  1. Da li vas novinar moze da nam saopst koliko dugo postoji, u kojoj i cijoj ligi igra FK Trepca iz Zvecana ? Ovako je dosta nejasnoca i iz teksta se vrlo malo moze saznati. Zahvaljujem unapred.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here