Foto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Srgentine

FIFA je pokrenula istragu zbog prekida utakmice Brazila i Argentine u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Fifa je navela da žali zbog “scena koje su prethodile prekidu” utakmice, što je “sprečilo milione navijača da uživaju u utakmici između dve velike fudbalske reprezentacije”.

– Prvi zvanični izveštaji o utakmici poslati su FIFA. Ove informacije analiziraće nadležna disciplinska tela i odluka će biti doneta u dogledno vreme – navodi se u saopštenju.

 

 

Na opšte zaprepašćenje svih, samo nekoliko minuta posle početka utakmice u Sao Paolu u nedelju, predstavnici brazilskih zdravstvenih vlasti (Anvisa) i federalne policije ušli su na teren i prekinuli meč.

Anvisa je optužila četvoricu igrača Argentine da su naveli “lažne podatke” u obrascu za ulazak u Brazil jer nisu prijavili da dolaze iz Velike Britanije čime su izbegli dvonedeljni karantin.

Fudbaleri Aston Vile Emilijano Martines i Emilijano Buendija i dvojac Totenhema đovani Lo Selso i Kristijan Romero došli su da igraju za reprezentaciju Argentine uprkos tome što Premijer liga nije želela da ih pusti da se odazovu, pošto ih po povratku u Veliku Britaniju čeka obavezni karantin od 10 dana u hotelu.

Na terenu, kada je meč prekinut, bili su Martines, Romero i Lo Selso.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here