Napadač Partizana Filip Holander, koji je stigao na pozajmicu iz švajcarskog Lugana, produžiće saradnju sa crno-belima jer je uprava kluba odlučila da otkupi njegov ugovor, prenose beogradski mediji.

Holander je za 50.000 evra letos stigao na pozajmicu uz klauzulu da je fiksna cena otkupa postavljena na 450.000 evra.

Filip Holander je odigrao osam utakmica za “Parni valjak” i dao tri gola uz još tri asistencije, u seriji pobeda pred kraj jesenjeg dela Superlige i u klubu su prezadovoljni njegovim učinkom.

– Jako smo zadovoljni sa Filipom Holenderom i gotovo smo doneli odluku da ga otkupimo. To je igrač koji je svoj status i našu odluku zaslužio doprinosom timu, radom i zalaganjem i uvereni smo da će njegova priča ići slično kao sa Umarom Sadikom. Zato ćemo ga otkupiti od Švajcaraca i potpisati ugovor. On je prezadovoljan u Partizanu, svestan je da je u velikom klubu i da je dobio šansu da se pokaže u pravom svetlu. Smatramo da je to dobar potez i iz razloga što će kao reprezentativac Mađarske učestvovati na Evropskom prvenstvu što će mu ekonomski značajno podići cenu – istakao je generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Iako prelazni rok na teritoriji Srbije zvanično počinje tek 11. januara u Humskoj će posle novogodišnjih praznika prioniti na realizaciju posla, mada ostaje pitanje da li će ga, kao u slučaju Sadika, završiti tokom zime ili, možda odložiti na leto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here