facebook.com/waterpoloserbia
Srpski vaterpolista

Srpski vaterpolo reprezentativci Filip Filipović, Andrija Prilainović i Dušan Mandić istakli su da polufinale Evropskog prvenstva sa Hrvatskom čekaju sa dosta motiva i da se ne obaziru na činjenicu da je protivnik slavio u tri prethodna duela.

 

Olimpijski i evropski šampion ima bolji međusobni skor od svetskog prvaka Hrvatske 13:10, ali je veliki rival bio bolji u poslednja tri na šampionatu sveta u Budimpešti i u mečevima Evropa kupa u Splitu i Rijeci.

– Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima, iako je to na momente moćno izgledalo, čeka nas veliki posao u polufinalu. Zato zaboravljamo Mađare i gledamo Hrvate. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju i znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti – rekao je Filipović.

Kapiten Srbije ističe da će odlučiti veća želja i agresivnost, uz dozu sreće.

– Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva, tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu.

Njegov saigrač Dušan Mandić priznao je da je duel sa Mađarskom iscrpio ekipu i da će verovatno istrajniji da slavi.

– Njihovi centri i tranzicija u napadu obezbeđuje im dosta isključenja. Znamo to dobro, ali imamo i mi adute. Biće to spektakl, uživanje za igrače i gledaoce. Sećam se Budimpešte (polufinale prošle godine prim. aut) gde je nama pala odbrana. Nikad nije bila lošija. Ona je ključ svega – naveo je Mandić, verovatno najbolji pojedinac finala te dve selekcije na Olimpijskim igrama u Riju u pobedi Srbije 11:7.

Isto kao Mandić razmišlja i Andrija Prlainović rečima da je recept da se ponovi odbrana iz duela sa Mađarskom.

– Tako bismo dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre, a ne samo sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale – zaključio je Prlainović.

Polufinale prvenstva Evrope u Barseloni između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.30, dok se od 22 sata sastaju Španija i Italija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here