Foto: KK Partizan NIS
Sašo Filipovski

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski izjavio je da će u meču 8. kola Evrokupa protiv Uniksa biti najvažnija enegrija.

Crno-beli će u utorak od 20.30 u hali “Ranko Žeravica” dočekati ekipu iz Kazanja.

– Nemamo mnogo vremena za odmor i sada je trenutak kada treba biti najpametniji. Najvažnija će biti energija. Imamo tri utakmice u sedam dana, sa mnogo jakim protivnicima. Prvi na redu je Uniks, koji ima veliki individualni kvalitet i zato će biti važno da imamo visoku koncentraciju i da se pametno spremamo za svakog protivnika – jednog po jednog – izjavio je Filipovski za klupski sajt.

Plejmejker Nemanja Gordić je pred sutrašnji duel ističe da je bitno da timski zaustave rivala.

– Iako znamo raspored, sva pažnja nam je usmerena ka prvom sledećem rivalu. Ekipu Uniksa čine jako dobri igrači i veliki broj njih ima puno poena u svojim rukama. Mi ih moramo zaustaviti timski, uz maksimalnu energiju tokom svih 40 minuta. Veoma je važno da od početka utakmice, od prve lopte, budemo 100 posto koncentrisani i da kroz igru koja nam više odgovara pravimo rezultat – rekao je Gordić.

Nakon meča sa Uniksom, košarkaši Partizana će utakmicu 6. kola protiv Huventuda odigrati već u četvrtak,a serija teških mečeva biće kompletirana 23. novembra, kada crno-beli dočekuju Crvenu zvezdu u ABA lige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here