facebook
Uživa u životu: Sad može da putuje po svetu

Životna priča Harija Sandersa mogla bi da postane pravi filmski hit. Ovaj mladić iz Melburna bio je puki siromah i beskućnik, a danas je milioner. Njegova kompanija “Studiohok” vredi milion i po australijskih dolara i – svakodnevno donosi veliki profit.

Hari, međutim, nije zaboravio da se sa 17 godina našao na ulici. On želi da pomogne ljudima koji su u sličnoj situaciji u kojoj je i sam bio, pa je spreman da sa njima podeli recept za uspeh. Za put do bogatstva, kako ističe, važne su mnoge stvari, među kojima su i redovan san i udobna garderoba.

– Najvažnije je da obučete ono što će istaći vašu ličnost. Nikada ne nosim odela. Kad imam sastanak ili ako sam u kancelariji ceo dan, nosim ono što volim i u čemu se osećam prijatno – ističe Sanders.

Smatra da bi bilo pokrešno da jedan 21-godišnjak nosi skupa odela, jer to može da pošalje pogrešnu poruku.

– Takođe, mnogi misle da je neophodno raditi celu noć. To nije tačno. Ne smete da se odreknete sna zbog posla. Ja uvek spavam osam sati ili više kako bih odmoran mogao da dam sve od sebe.

Njegov put od beskućnika do milionera nije bio lak. Tokom života na ulici spavao je i boravio svuda, ali mu je prva noć bila najgora.

– Nisam znao gde da idem i šta da radim. Proveo sam nekoliko noći ispod mosta. Užasno sam se osećao pri pomisli da od nekog treba da tražim pomoć. Bilo je mnogo problema, ali sam se trudio da sebi obezbedim hranu – seća se Hari.

Iz tog, najtežeg perioda u životu je mnogo naučio.

– Iskustvo beskućnika nateralo me je da sazrim i da naučim važne životne lekcije. Bez toga ne bi bih ovo što sam danas.

Potpunu promenu u životu donelo mu je osnivanje kompanije koja se bavi optimizacijom pretraživanja stranica na internetu, s ciljem da one budu što vidljivije korisnicima. Uspeh je bio takav da je poslovanje proširio i u Londonu.

Pet Harijevih saveta za uspeh

1. Oblačite i nosite ono što volite

2. Spavajte osam sati dnevno

3. Što više čitajte o stvarima koje volite

4. Budite štedljivi. Kad god možete, što manje trošite novac

5. Pronađite svrhu svog postojanja. Ako tražite samo novac, onda verovatno nećete uspeti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here