Twitter
Afrički Kup nacija

Fudbaleri Esperans Tunisa osvojili su trofej u afričkoj Ligi šampiona.

 

Oni su u revanš meču finala koje je trajalo samo 60 minuta pobedili Kazablanku sa 1:0, a meč je trajao samo sat vremena zbog nesvakidašnjeg incidenta. Ispostaviće se da jedini pogodak na ovom susretu postigao Jusef Belali u 41. minutu.

Naime, gol za goste u 59. minutu je postigao Valid El-Karti, no sudije su signalizirale ofsajd koji nije postojao. Glavni arbitar nije želeo da gleda VAR što je izazvalo revolt među igračima Kazablanke. Odbili su da nastave utakmicu, čak su i napali sudiju. Igrači su zajedno sa stručnim štabom počeli da ga jure po terenu, a morale su da reaguju i redarske službe.

Posle dugog prekida (oko sat i po), Afrički fudbalski Savez je odlučio da se utakmica ne nastavi, pa je Esperans proglasio šampionom.

U prvoj utakmici koja je odigrana u Maroku nije bilo pobednika (1:1). Zahvaljujući ovom trijumfu u Tunisu, ekipa iz tog grada je odbranila trofej.

Novi-stari šampion je tek četvrti klub u istoriji koji je uspeo da odbrani pehar u afričkoj Ligi šampiona. Osvajao ju je 1994, 2011, kao i prošle godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here