Vestionline
Manifestacija u Sarajevu

Raška kao predstavnik Srbije, u generalnom plasmanu zauzela je drugo mesto, iako je u dramatičnom finalu u fudbalu bila bolja od vršnjaka iz Crne Gore.

 

Međunarodni projekat Žogarija već trinaesti put okupio je decu iz čak devet zemalja koje učestvuju u ovom takmičenju. Mališani iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Italije, Austrije i Mađarske su su zajedno, velikom energijom doprineli da impresije budu više nego obojene ujedinjenim bojama dečije sreće, radosti i zadovoljstva, jer dečiji osmeh nema cenu, snaga njegovog zamaha jača je uvek od svih nedaća, hendikepa, trenutnih slabosti…

Sarajevska Ilidža, domaćin regionalnog finala, u petak 21. septembra je sijala od od dečijih osmeha, silne želje za takmičenjem, borbom i pobedom.

Srbiju su na ovom takmičenju predstavljali mališani iz Raške, učenici OŠ “Sutjeska”, koji su u generalnom plasmanu zauzeli je drugo mesto. Iako su u dramatičnom finalu u fudbalu bili bolji od vršnjaka iz Crne Gore, na kraju su ipak najbolji bili predstavnici Crne Gore.

Slavko Sakelšek, idejni tvorac i prvi čovek Žogarija, nije skrivao oduševljenje sjajnom organizacijom i finalnim takmičenjima, dostojnih i najvećih evropskih i svetskih dečijih manifestacija. Cilj ove priče je da se kroz sport može poboljšati kvalitet života mladih, da se deca uče vrednostima kao što su solidarnost, poštenje, odgovornost. Da deca od malena uče da mogu promeniti odnose među sobom, u školi, u lokalnim zajednicama i šire.

Sarajevsko finale internacionalne dečije manifestacije “Žogarija 2018” dalo je još jedan pečat uspešnoj tradiciji i impuls da već naredne godine Žogarija bude još masovnija, humanija i nasmejanija…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here