Finale sezone na Rastkovom saboru

0

Vole folklor: Dečaci u dobrom raspoloženju

 

 

 

Dolazak u Minhen rezultat je uspešne saradnje SKU "Rastko" i KUD Drina i međusobnih poseta ova dva naša društva. Za članove i folkloraše iz Augzburga nastup u Minhenu bio je još jedan izazov, ali i prilika da pokažu šta su i koliko naučili sa Ivicom Zlatanovićem, umetničkim rukovodiocem KUD-a Jugos iz Minhena.

 

Predsednica Drine Milomirka Božić zadovoljna je ovom drugom sezonom i programom koji je ostvaren.

 

Aleksandar Topalović

– Nastup na Rastkovom saboru u Minhenu za nas je bio posebno važan jer smo pre odlaska na godišnji odmor okupili folkloraše, kojih je sada skoro 50. Bila je to prilika da vide kako i šta rade druga društva, ali i da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih klubova. Ovaj put bila su to tri minhenska društva – "Rastko", "Sveti Sava" i "Nikola Tesla" i KUD Republika Srpska iz austrijskog mesta Rojte. Rastkov sabor u Minhenu bio je za našu decu lep događaj u kome su uživali i uverili se koliko je važno što svi zajedno čuvaju našu kulturu i tradiciju – kaže Milomirka Božić.

Do kraja ove godine, posle povratka sa godišnjeg odmora, predviđeno je učešće na Dečjoj smotri folklora, više gostovanja i nastupa i dalja saradnja sa Crkvenom parohijom u Augzburgu. U KUD-u Drina skoro svakodnevno se povećava broj dece koja dolaze da vežbaju srpske narodne igre.
 

Izlet

Pre odlaska na godišnji odmor okupili su se roditelji i deca da bi zajedno proveli dan u druženju i veselju uz pečenje s ražnja i roštilja. I ovo druženje je svojevrsna nagrada folklorašima za vredno vežbanje tokom sezone,a pogotovo za članove prvog ansambla koji spremaju novu koreografiju Milana Glamočanina koreografa KUD-a Brdo kod Kranja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here