Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je danas da će na Svetskim prvenstvima 2022. godine u obe konkurencije igrati po 24 reprezentacije i da neće biti kvalifikacija na osnovu odluke Administrativnog Borda.

SP za odbojkašice odigraće se u Holandiji i Poljskoj, dok će se SP 2022. u konkurenciji odbojkaša održati u Rusiji.

Direktan plasman na oba prvenstva izborili su svetski šampioni Srbija i Poljska, kao i domaćini takmičenja, Holandija i Poljska, odnosno Rusija.

Plasman će u obe konkurencije izboriti po dve selekcije sa kontinentalnih šampionata 2021. godine, koji se nisu plasirali do tog trenutka.

Ukoliko prva tri mesta na EP 2021. u konkurenciji odbojkašica zauzmu Srbija, Holandija i Poljska, plasman na SP 2022. godine izboriće naredne dve selekcije po plasmanu, a ista situacija je i kod odbojkaša, ako su na prva dva mesta Rusija i Poljska.

Plasman na SP 2022 u konkurenciji odbojkašica će pored Srbije, Holandije, Poljske i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 11 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

Učešće na SP 2022 u konkurenciji odbojkaša će pored Rusije, Poljske i 10 selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 12 reprezentacija sa FIVB rang liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021. koje se nisu nisu kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

FIVB je saopštio da će odbojkaši utakmice na SP igrati u 10 gradova: Moskvi, Sankt Peterburgu, Kalinjingradu, Krasnojarsku, Kazanju, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku, Kemerovu i Jaroslavlju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime