Fizički i politički obračun Srba na KiM

0

 

 

U Kosovskoj policijskoj službi Tanjugu je rečeno da se incident dogodio juče oko 11.30 časova, da su započeli istragu i da, za sada, ne mogu da saopšte više detalja o ovom slučaju.

Ivanović je izjavio Tanjugu da ga je u hotelu "sa leđa u glavu udario vlasnik objekta Saša Dedović i da su mu tom prilikom nanete telesne ozlede".

"Napadnut sam sa leđa, vlasnik me udario u glavu i naneo mi telesne povrede. Očekujem da će sudski organi države Srbije obaviti posao i ovaj incident rešiti na način na koji to rešava pravna država", rekao je predsednik SNV severnog Kosova.

Ivanović je ocenio da motiv za napad može jedino da bude organizacija predstojećeg mitinga usmerenog protiv strategije za sever Kosova koju su sačinili predstavnici kosovskih institucija i pojedini predstavnici međunarodne zajednice.

On je optužio Dedovića da je "na platnom spisku kosovskog premijera i međunarodnog civilnog predstavnika na Kosovu (ICO). Vlasnik hotela "Saša" demantovao je da se nalazi na bilo čijem platnom spisku, pa i ICO.

Dedović je izjavio da je predsednik SNV severnog Kosova nepoželjna osoba u njegovom objektu, "jer je 2008. godine organizovao i direktno bio naredbodavac bacanja bombe" na njegov lokal.

"Ugrozio je moj život, živote članova moje porodice, mog osoblja i nikad nije kažnjen zbog toga. Zbog toga sam odlučio da on bude ‘persona non grata’ i da ne može biti gost u mom lokalu", rekao je Dedović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here