Naš as, najbolji teniser sveta, ostvario prvu pobedu na turniru na kojem debituje.

Novak Đoković je prvi test za oporavljeno rame, a zbog nelagodnog bola bio je primoran da preda meč u osmini finala Ju-Es opena pre mesec, imao u igri parova, a sve je ohrabrujuće prošlo i u njegovom prvom pojedinačnom meču. Australijanac ruskog porekla Aleksej Popirin (94. na svetskoj listi), koji se probio preko dva kola u kvalifikacijama, dao je otpor u prvom setu, a zatim je Đoković slomio potajne nade protivnika, koji se u jednom požalio na bol u desnoj ruci pa mu je ukazana masaža – 6:4, 6:2.

U prvom setu je 20-godišnji australijski teniser vodio s 4:3, a zatim su tri gema uzastopce, uz presudni brejk za 5:4, pripala našem igraču. U drugom setu je isto presudilo Đokovićevo iskustvo kojim je izgurao do pobede ne trošeći mnogo snage.

Rival u drugom kolu mu je 35-godišnji Japanac Go Soeda (133), kome je organizator dao tzv. posebnu pozivnicu, a on mu se odužio tek prvom pobedom u svom 13. učešću i izborenom prilikom da domaćoj publici podari okršaj s najboljim na svetu. Biće to njihov prvi međusobni duel.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here