Brazilski velikan preokretom savladao River Platu s 2:1 pogocima u tri minuta.

Prvi put u istoriji vodećeg klupskog takmičenja Južne Amerike (pokrenuto 1960) finale se igralo kao jedna utakmica. Domaćin je bila Lima, peruanska prestonica, a trebalo je da bude Santijago, ali nije zbog političkih previranja u glavnom gradu Čilea.

River Plata, branilac trofeja, povela je golom kolumbijskog napadača Borea u 14. minutu. Junak Flamenga bio je njegova “devetka” Gabrijel Barbosa, koji je opravdao nadimak Gabigol. Mrežu je zatresao u 89. minutu i u drugom minutu nadoknade vremena.

To je najbrže ikada da jedan igrač u finalu postigne dva gola. Do sada u istoriji je bio Čileanac Luis Perez, strelac u 12. i 17. minutu u revanšu u kojem je Kolo Kolo pred svojom publikom u Santijagu savladao paragvajsku Olimpiju s 3:0. Trener mu je bio Hrvat Mirko Jozić. Strateg Flamenga Portugalac Žorhe Žezus je drugi Evropljanin koji se domogao trofeja.

Flamengu je to drugi put da je postao prvak Južne Amerike. I prvi put, 1981, kada ga je kao kapiten predvodio slavni Ziko, bilo je to 23. novembra, u “majstorici” na “Sentenariju” u Montevideu protiv čileanskog tima Kobreloa.

Do sada dva najbrža

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here