EPA/Valdrin Xhemaj
Ivana Španović

Naša najbolja atletičarka se okitila najvrednijom medaljom i ove godine u kojoj je tek očekuje vrhunac sezone – Svetsko prvenstvo u Dohi.

 

Ivana Španović je našu atletiku još jednom uzdigla na presto. Na 35. evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu, u objektu koji je, u stvari, biciklistički velodrom, treći put se uzastopce okitila zlatnom medaljom u skoku udalj u zatvorenom. Na tronu je neprestano od Praga 2015, a najsjajnije odličje je sačuvala i pred domaćom publikom u Beogradskoj areni pre dve godine.

Važeća je i svetska prvakinja u dvorani iz Birmingema lane, a evropska šampionka na otvorenom je bila u Amsterdamu 2016. Ostaje žal što joj je na atletskom mundijalu na Olimpijskom stadionu u Londonu 2017. otkačeni broj s leđa, koji je zagrebao pesak, preprečio put ka svetskoj tituli (četvrto mesto), ali nova nada će se probuditi ove godine u Dohi (27. septembar – 6. oktobar).

Čekajući njeno zlato i s Olimpijskih igara u Tokiju dogodine, lovor iz Glazgova je prilika da se u slikama podsetimo svih njenih zlatnih trobojki na velikim takmičenjima, kojima se ogrnula i kao svetska juniorska šampionka u Bidgošću 2008. i pobednica letnje univerzijade u Beogradu 2009. i Mediteranskih igara u Taragoni 2018.

Prag 2015.

Amsterdam 2016.

Beograd 2017.

Birmingem 2018.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here