Promo
Neverne bebe

Obećanje da će osmomartovski koncert najavljen kao svojevrstan „izlazak iz tunela“ nakon dvogodišnje pandemijske pauze biti spektakularan, grupa „Neverne bebe“ ne samo da je ispunila, već su članovi ovog benda uspeli i da nadmaše očekivanja.

U rasprodatoj sali Kombank dvorane za koju se tražila karta više, bilo je na momente i previše emocija. Kombinacija žestoke rok svirke i akustičarskog uživanja, poštovaoce regionalne koncerte atrakcije doslovno je raspametila i dugo ostavila na nogama, uz tri bisa. Od prvog trenutka, moglo je da se oseti da su članovi benda, ali i posetioci, više nego željni normalnog života i interaktivne energije koja se na njihovim koncertima razmenjuje u ogromnim količinama.

Smenjivali su se vanvremenski hitovi poput „Kuće za spas“, „Da ima nas“, „Balkan“, „Gde smo“, „Kaži gde je ljubav“, a ispunjeno je i obećanje dato fanovima da će biti pesama koje se gotovo nikada ne izvode na koncertima, poput „Pravde“ ili „Dan tvoj“. Premijerno, na koncertu je izvedena i nova pesma „Zima“, progresivna, ali hitična bluz balada za koju je sniman i spot, nakon koje su usledile ovacije. Najemotivniji momenat koncerta koji je prisutne šokirao i rasplakao bilo je izvođenje pesme „Suze sa zvezda padaju“, uz koju su se na video bimu smenjivale fotografije više od 50 umetnika i javnih ličnosti koje su nas napustile u prethodne dve godine, uz omaž i preminulim medicinskim radnicima.

Bend je nastupio u proširenoj postavi, a koncert koji je trajao skoro dva i po sata bio je multimedijalni spektakl, uz posebne video radove koji su pratili odabrani repertoar. Na samom početku koncerta, publika je bila u prilici da vidi najavu izlaska osmog studijskog albuma koji izlazi krajem marta, kao i trejler za trodelni dokumentarni film o dosadašnjoj karijeri grupe. Stilizovane poput svetskih rok zvezda, blistale su dame moćnih vokala Jelena i Tijana, a Milan, Ranđa, Vlajko i ostali momci doslovno su „ostavili srce na terenu“.

Koncertu je prisustvovao veliki broj ličnosti naše javne i kulturne scene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here