Estonski fudbal imao polovičan uspeh u prvom kolu evrokupova, a raduje se susretima s dva velikana u drugom. 

Flora je pobedom s 2:0 u Talinu protiv niškog Radničkog bila načinila značajan korak ka drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U revanšu na Čairu je odolela našem viceprvaku (2:2), a njegovu nadu je razvejala kada je u 80. minutu izjednačila na 1:1.

Dok je Radnički s obnovljenim timom i novim trenerom (Simo Krunić) ispraćen s igrališta negodovanjem svoje publike, igrači Flore, osnovane 1990, otrčali su da podele radost sa svojih celih pet navijača, koji, ispostavilo se, nisu bili put za džabe.

View this post on Instagram

Tere, @eintrachtfrankfurt! ⚽️

A post shared by FC Flora Tallinn (@fcflora) on

Njih petorica i još nekoliko hiljada njih na stadionu s 14.000 mesta biće u četvrtak svedoci utakmice s Ajntrahtom iz Frankfurta. Nemački tim u estonski glavni grad dolazi opet s trojicom naših (Filip Kostić, Mijat Gaćinović, Dejan Joveljić).

Radost je estonskom fudbalu doneo i prvak Kalju iz talinskog predgrađa Nome. Izbacio je Škendiju iz Tetova, a rival u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biće mu Seltik, višestruki osvajač u Škotskoj, a evropski prvak 1967, prvi s Ostrva. Prvi meč je u Glazgovu u sredu, a revanš na istom stadionu na koji dolazi i Ajntraht.

Estonci su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope imali još dva predstavnika. Podgorička Budućnost je lako izašla na kraj s Trans Narvom, a Levadija je bila na pragu plasmana dalje, ali je u uzvratnoj utakmici u Talinu primila gol u trećem minutu nadoknade drugog produžetka. Islandski Stjartnan igraće s Espanjolom iz Španije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here