Rade Bogdanović, bivši fudbalski reprezentativac naše zemlje i bivši igrač Atletiko Madrida, ekipe koja je prihvatila učešće u Superligi, bio je oštar prema prvom čoveku ovog takmičenja.

Kada god Rade negde gostuje, sve oči su uperene ka tom događaju jer je jedan od ljudi koji nema dlake na jeziku i otvoreno sme i može da priča o svim dešavanjima u svetu fudbala.

Čovek koji je igrao u nekim od najjačih liga na svetu poput Španije i Nemačke, veoma je ogorčen činjenicom da će se osnovati takozvana Superliga Evrope, u kojoj će se takmičiti i njegov bivši klub, a svoje impresije podelio je za Telegraf.

– Dolaskom Arapa i Amerikanaca u klubove i u fudbal, bilo je jasno šta će se dogoditi. Ništa novo, ja sam davno rekao da će se fudbal razdvojiti na bogate i siromašne, bogati će da ga igraju, a siromašni će biti posmatrači. Pohlepa će preovladati i bogati će uzeti sve, dok ovim drugima ništa neće ostati.

– Fudbal je postao trka za novcem. Kao kada deci date šećerlemu, a ono je odmah uzme i baci se na nju. Ali ja pitam, za koga će ga onda oni igrati? – razočarano konstatuje Rade Bogdanović.

Posebno oštar bio je prema Florentinu Perezu za koga smatra da je najveći krivac za trenutno dešavanje.

– To je jedna matora drtina kojoj bi bolje bilo da ode kraj reke, povede unuke, ukoliko ih ima, i šeta se s njima. Neka iskoristi ovo malo vremena što mu je ostalo na neki lep način, a ne da upropašćava fudbal koji svi volimo – rekao je Rade Bogdanović za Telegraf.

Izuzev Atletiko Madrida, Rade Bogdanović je nastupao još za Željezničar, Bredu, Pohang, Verder… A odigrao je čak i tri utakmice za nacionalni tim Jugoslavije, dok je postigao dva pogotka.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime