FMP za beg sa dna, Hemofarm za fajnal for

0

Posle debakla u prošlom kolu na gostovanju u Ljubljani, FMP je vratio samopouzdanje pobedom u Čelendž kupu u Zagrebu, a potpuni oporavak od šoka tim iz Železnika očekuje u duelu protiv Hemofarma.

"Želimo da pokažemo da je ubedljiv poraz u Ljubljani bio slučajnost. Pokazali smo karakter u Zagrebu i sada hoćemo da slavimo i protiv Hemofarma. Sigurno je da je to važna utakmica za nas i da ćemo dati maksimum kako bismo trijumfovali", rekao je krilni centar FMP-a Bojan Radetić.

 

U prvom delu sezone Hemofarm je na svom terenu pobedio rezultatom 77:63.

 

"Na toj utakmici odlično je odigrao Stefan Marković, koji uvek pruža dobre partije protiv FMP-a i moraćemo da ga zaustavimo. Najveća opasnost, međutim, preti od Bobana Marjanovića, čija zakucavanja demorališu protivnika. Sa druge strane, olakšavajuća okolnost je što u timu gostiju neće biti Miljana Pavkovića. Verujem da će publika videti kvalitetnu utakmicu i da će FMP osvojiti bodove", rekao je Radetić.

 

Trener FMP-a Vlade Đurović ni za meč protiv Hemofarma neće moći da računa na povređene Filipa Čovića i Andreju Milutinovića.

Košarkaš Crvene zvezde Elmedin Kikanović ocenio je uoči utakmice 20. kola regionalne NLB lige u Širokom Brijegu protv istoimene ekipe da je do kraja sezone "crveno-belima" svaka utakmica bitna.

 

"Iskoristili smo pravo na greške. Ne smemo da razmišljamo ni o jednom drugačijem ishodu osim o pobedi", poručio je Kikanović pred put u Široki Brijeg i dodao da je "udarna igla" šestostrukog šampiona Bosne i Hercegovine američki intrenacionalac Čester Mejson.

 

Radnički dočekuje Olimpiju

 

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca dočekaće ekipu ljubljanske Olimpije sa nadom da će prekinuti seriju od tri uzastopna poraza.

"Napravili smo veliki posao, iako funkcionišemo u veoma teškim uslovima. Došlo je vreme za forsiranje mladih igrača od kojih mnogo očekujemo u budućnosti", rekao je Nikolić i dodao da je za talenotvane pojedince "svaki meč u ovakvoj konkurenciji od ogromnog značaja".

Kapiten Vuk Radivojević napomenuo je da Hercegovci još nisu obezbedili opstanak u regionalm takmičenju, istakavši da će domaći tim pokušati da pred svojim navijačima pruži maksimum i dođe do veoma vredne pobede.

 

"Potrebno je da nakon trijumfa nad Gran Kanarijom ostanemo na zemlji i da odigramo na nivou utakmica iz Evrokupa. Ključ pobede leži u našoj čvrstoj igri", zaključio je Radivojević.

 

Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović ima problema sa zdravstsvenim biltenom, pošto je neizvestan nastup Marka Kešelja i Filipa Videnova.

 

Partizan nakon velike pobede nad Barselonom u Evroligu, u subotu dočekuje u Pioniru podgoričku Budućnost. Utakmica je važna i za jedne i za druge jer će najverovatnije odlučiti o tome koja će ekipa učestvovati na završnom turniru regionalne lige.

 

Subota, 6. februar:
Cedevita – Zagreb 15,00
Helios – Zadar 16,00
Partizan – Budućnost 18,00
Radnički – Olimpija 18,00
Široki – Crvena zvezda 18,00
FMP – Hemofarm 19,30

Nedelja, 7. februar:
Cibona – Bosna 18,00

 

Tabela:
Cibona 15-4
Zagreb 13-6
Partizan 13-5
Budućnost 12-7
Olimpija 12-7
Hemofarm 12-7
Zadar 10-9
Crvena zvezda 9-10
Cedevita 9-10
Radnički 7-12
FMP 6-13
Široki 6-13
Helios 5-14
Bosna 3-15
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here