Vestionline
Veronika Milenković i Rajko Milojević

Mladi verenici iz Frankfurta Veronika Milenkovič i Rajko Milojević započeli su svoju ljubavnu vezu zahvaljujući folkloru koji ih je spojio.

Za KHD Kolo iz Frankfurta, počeli su da igraju pre dve godine kada se i desila ljubav na prvi pogled. Veronika, rodom iz Kladova rođena je u Frankfurtu, dok je Rajko rodom iz Čačka, u Nemačku došao pre tri godine trbuhom za kruhom.

– Iako sam rođena u Nemačkoj tek nedavno poželela sam da zaigram srpsko kolo i na taj način upoznam bolje našu tradiciju i kulturu. Sudbina je htela da baš na folkloru upoznam čoveka svog života – kaže za Vestionline Veronika Milenković.

Uz srpsku pesmu i narodnu nošnju rodila se ljubav između ovo dvoje mladih ljudi.

– U Frankfurt sam došao pre tri godine u potrazi za poslom, a upoznao sam svoju srodnu dušu. Folklor je još jedan način da sačuvamo vezu sa otadžbinom. Koristimo svaku priliku da pomognemo našoj crkvi zajedno sa ostalim prijateljima iz srpske zajednice. U našoj kući slavi se krsna slava, a prijatelje koji su iz Nemačke upoznajemo sa običajima – kaže za Vestionline Rajko.

Ovaj zaljubljeni par uskoro će reći sudbonosno da, planirajući da kao muž i žena igraju folklor i šire našu tradiciju po svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here