Tanjug/AP
Viola fon Kramon

“Zajednički interes SAD i EU je međusobno priznanje Kosova i Srbije2, izjavila je izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon.

Komentarišući čestitku američkog predsednika Džozefa Bajdena upućenu povodom Dana državnosti Srbije, Fon Kramon je rekla da je nije videla, ali da se može složiti s tim što je naveo šef američke države.

– Zajednički interes je da vidimo međusobno priznanje. Nadam se da ćemo moći da vidimo to kao rezultat dijaloga. S obe strane potrebni su političari koji su za EU integraciju, a kad vidite ljude koji pričaju o ujedinjenju s Albanijom to uopšte ne pomaže – navela je ona u intervjuu za portal Kosovo onlajn.

Govoreći o ideji referenduma za ujedinjenje Kosova i Albanije, Fon Kramon je izjavila da su “granice fiksirane i da nisu poželjne promene ni prema Albaniji, ni prema Srbiji ili bio kojoj drugoj zemlji”.

O izjavama političara koji izjednačavaju, odnosno povezuju, problem Kosova i BiH, Fon Kramon je kazala da je to potpuno drugo pitanje.

– Sa Republikom Srpskom imamo problem i moramo da vidimo kako ćemo ga rešiti. Moramo da sprečimo drugu RS na severu Kosova, i zato generalno želela bih da ovo vidim kao dva posebna pitanja. Mi u EU se tako ophodimo kao prema dve veoma različite stvari – navela je ona.

7 COMMENTS

  1. Sto se Kosova tice vi ste svoj posao zavrsili a da li ce ga Srbija priznati ne odlucujeti vi niti Vucic niti bilo koja druga vlast u Srbiji odlucuje barod Srbije.I da znate srbi nikada nisu znali sta hoce ali uvek znaju sta neće.

  2. Svi koji priznaju kosovo neka daju svoj deo teritorije kad im je toliko stalo i Srbija ce priznati…!

  3. Nemci i vaši saborci Ameri slobodno primite ga u EU, ali nas nećete naterati da vam ga damo!!! Možda ,
    poslee trećeg svetskog rata! Ako ko preživi?!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here