commons.wikimedia/Heinrich Böll Stiftung
Viola fon Kramon

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon prokomentarisala je potpisivanje Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije za naredne dve godine i ovaj sporazum nazvala “ozbiljnim skandalom”.

“Ovo je ozbiljan skandal. Usred besnog rata, ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije potpisuje plan buduće saradnje sa ruskim agresorom. Ili je to možda samo signal za nas da zamrznemo pristupne pregovore u Evropsku uniju, jer ulazak u EU ne ide preko Moskve”, napisala je na Tviteru fon Kramon.

Šefovi diplomatije Rusije Sergej Lavrov i Srbije Nikola Selaković potpisali su juče u Njujorku Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova dve zemlje za naredne dve godine.

Plan je potpisan na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a ministarstvo je na Tviteru objavilo video-snimak potpisivanja i razmene dokumenta koji je, sudeći po snimku, potpisan u prostorijama ruske misije pri UN.

4 COMMENTS

  1. Ova von cramon je toliko neozbiljna političarka , da ne napišem nešto grublje!
    Zar je demokratija ako slepo slediš nekoga pa makar to bio Brüssel?!
    Zar demokratija nije pravo na svoje mišljenje ?! Da se ide putem koji drzava sama izabere ?!
    Ova i ovakva EU je postala politička „TAMNICA“ Naroda Evrope i nema veze sa demokratskom mišlju postali su čista politička Birokratska autokratija !
    Ko zna dali je Srbiji mesto u takvom društvu !

  2. Ko si ti da komentarises Srbiju? Tvoj posao je da gledas na teritoriju koju ste nam oteli.

  3. Srbiji ne treba ni Nato, Ni EU kao ni Rusija. Sa svima fino ali ostati nesvrstan i koliko se to vec moze neutralan je najbolje i za Srbiju i za njene gradjane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here