EPA-EFE/Fernando Villar

Samsung je proglašen za najboljeg poslodavca na svetu u 2020. a slede ga Amazon i IBM. Najviše dobrih poslodavaca dolazi iz SAD. 

Na listi najboljih poslodavaca u ovoj godini, koju je u saradnji sa istraživačkom kućom Statista objavio Forbs, našle su se velike korporacije iz 58 zemalja sveta.

Glavni kriterijum pri odabiru poslodavaca bila je voljnost 160.000 ispitanika da svojim prijateljima i rođacima preporuče zaposlenje u kompaniji u kojoj oni rade. Oni su takođe imali zadatak da ocene odgovor svojih kompanija na korona-krizu ali i njihova ulaganja u održivi razvoj, talente, ravnopravnost polova i društvenu odgovornost.

Za najbolje poslodavce proglašeno je čak 750 velikih kompanija sa sedištima u 45 zemalja. Najviše dobrih poslodavaca nalazi se u SAD (247), zatim u Evropi (224) te u Aziji i Okeaniji (208).

Među profesijama najzadovoljniji su IT stručnjaci i zaposleni u telekomunikacionim kompanijama koji su tokom pandemije dobili mogućnost da rade od kuće.

Najbolje plasirani poslodavac na ovoj listi je južnokorejski Samsung, slede ga američki Amazon, IBM, Microsoft, te opet južnokorejski LG, zatim Apple, Adobe, Alphabet, Siemens…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here