Formiraćemo vlast do kraja godine

0

Na njega niko ne može da utiče: Milorad Dodik
 

"Ubeđen sam da će koalicija SNSD-DNS-SP uspeti da u poslednjoj sedmici novembra konstituiše novo rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske. Nakon toga, na redu je nova Vlada za koju sam uveren da će biti formirana do Nove godine", rekao je Dodik.

 

Dodik je za današnji "Euro Blic" napomenuo da koalicioni partneri u ovom trenutku imaju 45 poslaničkih glasova.

 

"DNS će dati predsednika Narodne skupštine Republike Srpske, SNSD premijera, određeni broj ministara za SP i u tom pogledu ćemo se kretati. Nismo razgovarali o imenima i o tome kome će pripasti koje ministarstvo", naveo je Dodik.

 

Na pitanje da li je bilo pritisaka spolja u vezi sa formiranjem vlasti u Republici Srpskoj i da mandat za sastavljanje nove vlade da Savezu za promene, Dodik je odgovorio da ne njega niko ne može da utiče.

"Oni nemaju mogućnost da formiraju većinu i da im se da mandat", dodao je Dodik.

 

SDS ne razume politiku

Prema njegovim rečima, sadašnje rukovodstvo SDS-a apsolutno ne poštuje i ne razume politiku.

 

"To je osnovni razlog zašto mi s njima ne želimo da gubimo vreme. Njihovi prizemni zahtevi koji idu za tim da samo promovišu jedan broj pojedinaca iz njihovih redova, aposlutno nije interes Republike Srpske", kaže Dodik.

 

On je istakao i da je očigledno da politički predstavnici u Federaciji BiH pokušavaju da reše enigmu tamošnje vlasti, a samim tim i da na nivo zajedničkih institucija pošalju svoje predstavnike.

 

Dodik je rekao da se razgovara sa svima koji imaju potencijal da sastave Savet ministara, te da dogovor sa HDZ-om BiH govori o tome da je SNSD nezaobilazan faktor u formiranju zajedničkih institucija BiH.

 

On je istakao i da je bilo neophodno da se razgovara i sa predstavnicima bošnjačke strukture, te podsetio da je SDA izbor bošnjačkog naroda.

 

SDA nije naš izbor, već izbor bošnjačkog naroda i oni su najjači i zato smo razgovarali. Kontakata će biti i u narednom periodu. Naši stavovi su jasni i precizni i u tom pogledu su nepromjenjivi, pojasnio je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here