Fotograf pedofil iz Rijeke uhvaćen nakon 6 godina bekstva

0

Jutarnji.hr
Slikao devojčice, pa ih zlostavljao
 

Marsel Salvaro svojevremeno je uživao priličan ugled na riječkoj fotografskoj sceni, i to na temelju međunarodne karijere o kojoj je svojim kolegama rado pričao. Živeo je i radio u Parizu, svojevremeno je fotografisao za UNESCO, a bio je i fotograf službene diplomatije. Pre nego što je 2004. buknuo skandal s pedofilijom, Salvaro je, između ostalog, radio kao službeni fotograf Riječkog karnevala.

Salvaro je pod istragu došao zbog sumnji da je umešan u nekoliko slučajeva pedofilije. Uhapšen je, ali je kasnije pušten da se brani sa slobode. Ispostavilo se da je, kao deo svog umetničkog opusa, u svom stanu i ateljeu na Pećinama fotografisao devojčice. Policiji ga je prijavila majka devetogodišnjakinje koja joj je ispričala što se događalo i na površinu su isplivali gnusni detalji. Salvaro je, prema majčinom iskazu, od devojčice tražio da skine majicu, potom je fotografisao, dirao po grudima, a ona je njega morala preko odeće da dira po intimnim delovima tela.

Policija je pokrenula istragu i došla do još tri devojčice u starosti od osam do deset godina koje su se navodno našle u sličnoj situaciji. Pred jednom od njih navodno je masturbirao. U njegovom stanu nađen je i dokazni materijal.

Policija je podigla kaznenu prijavu, državno tužilaštvo zatražilo je proširenje istrage, teretio se za pet kaznenih dela, odnosno četiri bludne radnje i jedno zadovoljavanje pohote pred detetom, ali Salvaro se nije odazivao pozivima na ročišta i tvrdio je da je nevin.

Na jedinstvenu kaznu bezuslovnog zatvora u trajanju od 20 meseci Marsel Salvaro osuđen je 2008. godine. Na izricanju kazne ga, naravno, nije bilo, a zbog optuženikove odsutnosti ceo postupak je trajao relativno kratko.

Sada će, ako zatraži ponavljanje postupka, imati priliku pred sudom da ispriča svoju stranu priče.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here