Fotografija misice izazvala politički skandal

0

instagram.com
Mis Izraela (prva levo) uletela među tri devojke i napravila fotku. Libanka (druga levo) izvinila se naciji
 

Izbor za Mis Univerzuma se bliži, a fotografija na kojoj su četiri lepe, nasmejane devojke izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama. Na fotografiji su mis Izraela Doron Matalon, mis Libana Sali Grejg, mis Slovenije Urška Bračko i mis Japana Keiko Cuči.

Zbog zajedničke fotografije predstavnica dve zaraćene zemlje, Izraela i Libana, pokrenuta je kampanja da se mis Libana oduzme kruna, jer je pristala da se slika sa koleginicom iz Izraela. Libanka se oglasila na društvenim mrežama i rekla da ona sa slikom nije imala ništa.

– Htela sam da se slikam sa misicama iz Slovenije i Japana, kada je mis Izraela uletela, stala pored nas, škljocnula sliku i otišla. Nisam joj dala dozvolu za slikanje, a ona je tu sliku okačila na društvene mreže. Izvinjavam se svima koji su se našli uvređenim, i nadam se da ovaj incident neće uticati na moj plasman u takmičenju – napisala je Sali na Fejsbuku.

Ona je dodala da se, tokom čitavih priprema za izbor koji će biti održan 25. januara u Majamiju, trudila da izbegava mis Izraela.

Izraelska misica je na svom profilu napisala da se rastužila što je izbor za mis sada ukaljan političkim problemima.

– Nisam iznenađena, ali jesam tužna. Žao mi je što neprijateljstvo ne može da bude iskorenjeno, pa čak ni iz ovakve igre – napisala je ona.

Izrael je više od 20 godina okupirao delove Libana sve do 2000, ali su te dve zemlje tehnički i dalje u ratu. Izrael i libanski Hezbolah imali su krvave okršaje i 2006, kada je stradalo više od 1.200 ljudi, uglavnom civila, u Libanu, i više od 150 Izraelaca, uglavnom vojnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here