Izrada maturskih fotografija je svakako posao koji zahteva opremu, iskustvo i umešnost, čak i talenat vrsnog profesionalnog fotografa, a bez svega toga je gotovo nemoguće uraditi kvalitetne maturske fotografije.

Ukoliko ste profesor – predstavnik škole i organizujete proslavu maturske večeri i sve u vezi sa maturom, roditelj maturanta ili pak sami maturant, potrebno je da angažujete pouzdanog profesionalnog fotografa koji će kvalitetno i u najkraćem roku uspeti da ispuni Vaše želje i zahteve kad je izrada maturskih fotografija u pitanju.

Fotografisanje maturanata je specifično jer podrazumeva niz opcija i različitih vrsta fotografija. Na prvom mestu tu su kao najzastupljenije i najpoznatije, a faktički neizostavan deo svake maturske proslave – fotografije same svečanosti, koje se rade u toku događaja, na licu mesta, i sa druge strane – maturski albumi i panoi koji se rade za čitava odeljenja i obuhvataju kako individualne tako i grupne fotografije učenika i profesora.

Fotografije maturskih svečanosti su jedne od onih fotografija koje imaju poseban značaj, budući da čuvaju i ovekovečavaju momenat koji je izuzetno bitan u svačijem životu, a posebno u dotadašnjem životu mlade osobe, momenat koji je ne samo značajan već i sam po sebi jedinstven i specifičan jer se dešava jednom u životu. Izrada kvalitetnih fotografija ovog tipa zahteva posebnu veštinu i iskustvo fotografa, budući da u takvim situacijama nije dovoljno samo prosto fotografisati i bilo kako zabeležiti određeni momenat u vremenu; potrebno je da ta i takva fotografija zrači emocijom i oživljava i nju i momenat u kojem se to sve dešava.

To zapravo nije nimalo jednostavno i mnogim fotografima teško polazi za rukom, jer ta vrsta umešnosti zahteva koliko iskustvo toliko i osećaj, talenat, kreativnost, umetničku „žicu“. To je istovremeno i razlog zbog čega fotografije ovakvih svečanosti mogu imati posebnu draž.

Maturanti

Maturski albumi i panoi su sa druge strane kolekcija slika maturanata, što grupnih što individualnih, pre svega individualnih, rađenih obično u studiju. Studijska fotografija je drugačija u odnosu na prethodno opisane fotografije događaja, budući da su uslovi – počevši od rasvete, pozadine, položaja onoga ko se fotografiše, za razliku od spontanih fotografija svečanosti – u potpunosti kontrolisani.

To je s jedne strane velika prednost ali s druge strane može biti i mana, budući da se u takvim okolnostima ljudi često osećaju neprirodno, u grču su i nisu opušteni tako da mogu na fotografijama izgledati izveštačeno ili ukočeno. Tu na scenu stupa iskustvo i veština profesionalnog i izverziranog fotografa, koji svojim umećem u odnosu sa klijentima može da ih opusti i učini da sam momenat i čin fotografisanja bude prijatniji a slike lepše i prirodnije.

Određeni broj maturanata (ili njihovih roditelja) želi da ima svoje, posebno i van standardne ponude urađene maturske slike. To mogu biti individualne profesionalno urađene fotografije ili pak grupne slike sa najbližim, odabranim ljudima.

“FotoS” u svakom slučaju svoje veliko iskustvo i visok nivo profesionalizma stavlja u službu Vaših želja i potreba tako da je po dogovoru moguće izraditi i ovu vrstu maturskih fotografija nevezano za fotografisanje u toku same svečanosti i za maturske albume i panoe koje se organizuju uglavnom u dogovoru sa školom.

U svakom slučaju primarno je ovekovečiti na kvalitetan način momenat koji Vam je lično važan tako da Vaša sećanja ne budu samo sećanja nego da Vaše uspomene ostanu verno zabeležene i u svojoj najlepšoj formi evocirane svaki put kada pogledate neku od tih fotografija.

O cenama i kompletnoj ponudi u vezi sa maturskim fotografijama možete se informisati preko kontakta na sajtu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here