EPA/Christian Bruna
Herbert Kikl

Iz austrijske pokrajine Koruška došli su žestoki napadi na lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Herberta Kikla, inače glavnog protivnika epidemioloških mera i vakcinacije na političkoj sceni Austrije, pošto se dovodi u vezu sa jednim korona klasterom nastalom nakon jednog partijskog skupa.

Naime, neposredno nakon učešće na partijskom skupu u Volfsbergu Kikl je testiran pozitivno na koronu, i morao je u desetodnevni karantin.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Koruške Beate Pretner saopštila je da je više posetilaca tog skupa FPO, održanom pod motom “Turneja slobode”, obolelo od koronavirusa, a neki su čak dospeli na intenzivnu negu.

Ona je navela i da je pevač folk grupe “Di fidelen Meltaler” Ludvig Ladštater, koji je prisustvovao jednom skupu FPO u Sankt Andreu, gde se čak se fotografisao sa Kiklom uz rukovanje, umro od posledica teškog oboljenja od kovid19.

Na turneji FPO, kritikuje Pretner nije se poštovala distanca, niti druge korona mere.

Generalni sekretar FPO Mihael Šnedlic tvrdi da je FPO na svojoj “Tuneji slobode” poštovala tadašnja stroga “3G” pravila.

Inače FPO je organizator protesta protiv korona mera na kojima učesnici većinski ne poštuju niti jednu meru.

Već za sledeću subotu Kikl, koji je, inače na nedavnoj konferenciji za štampu tvrdio da veterinarski preparat pomaže u lečenju od korone, je pozvao građane na novi masovni protest u Beču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here