Yotuube/FRRANCE 24 English
Donbas

Ministarstva inostranih poslova Nemačke i Francuske izrazila su zabrinutost kršenjima primirja na istoku Ukrajine i izrazile podršku teritorijalnom suverenitetu Ukrajine, navodi se u zajedničkom saopštenju MIP dve države.

„Nemačka i Francuska su zabrinute porastom broja kršenja primirja, nakon što je situacija od jula 2020. godine na istoku Ukrajine bila stabilna“, navodi se u saopštenju.

Berlin i Pariz „prate situaciju“, posebno kretanje ruskih snaga, i pozdravljaju produžetak mandata posmatračke misije OEBS.

Ministarstva inostranih poslova naglašavaju potrebu poštovanja teritorijalne celovitosti Ukrajine i nastaviće da učestvuju u pregovorima u „normandijskom formatu“.

Podsetimo, ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecke i Luganske Narodne Republike koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru te godine. Kijev ne priznaje DNR i LNR i smatra teritorije ovih dveju republika okupiranim, a ustaničke snage terorističkim.

1 COMMENT

  1. Nato nije Teroristicka Organizacija a Rusija u svojoj zemlji jeste.Smradovi Nato 50 000 000 ljudi Nato Ratovi su ubili to su Humani Ratovi NATO JE najveca ,najveca teoristicka Organizacija koji silom ruse tudju drzavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here