EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Francuski maratonac Morhad Amduni koji je u centar pažnje došao zbog obaranja flašica sa vodom na jednom od punktova za osveženje, rekao je da se sve dogodilo sasvim slučajno i bez ikakve namere.

Amdunijev potez postao je viralan veoma brzo po završetku maratonske muške trke na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ceo svet ostao je zbunjen potezom kojim je Francuz poobarao sve flašice na jednom od punktova za osveženje, a on kaže da nije imao nameru da nekome onemogući da dođe do vode.

– Kako bi flašice sa vodom bile sveže one se potapaju u vodu i zbog toga su klizave. Mislim da je svima jasno da sam samo pokušavao da uzmem jednu flašicu na prednjem delu reda u kome su složene, ali tako su poredane da nisam uspeo i dotakao sam više njih – rekao je Amduni u videu u kome se izvinio ostalim trkačima.

– Uz vrućinu i vlagu gubio sam prisebnost i energiju. Želeo bih da se izvinim svim trkačima. U jednom trenutku sam pokušao da držim jednu flašicu, ali sam je ispustio. Nije bilo lako, samo sam pokušavao da izdržim. U principu, uvek tokom trke pokušavam da podelim vodu sa drugima kako bismo svi ponosno mogli da se borimo za svoje boje – zaključio je Francuz koji je maratonsku olimpijsku trku na kraju završio na 17. mestu, sa pet minuta kašnjenja u odnosu na šamoiona Elijuda Kipčogea.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here