Francuski reporter: Račak je najveći “fejk njuz” s kraja 20. veka

Vestionline, Tanjug
3
EPA/Petrit Prenaj

Francuski reporter Žan-Luj Tramble rekao je za današnje Novosti da je NATO bombardovanje na SRJ bio zlokobni događaj.

Tramble je bio jedan od retkih zapadnih novinara u Beogradu tokom bombardovanja 1999. godine i koji se još od tada interesuje za problem Kosova, a u najnovijem broju “Figaro magazina” objavio je reportažu o stradanju Srba na KiM.

– Volim Srbe i imam mnogo poštovanja prema vama, tim pre što Francuzi nisu baš uvek bili na visini u tom pogledu – rekao je Tramble.

Kako je rekao, njega i pomoćnika direktora “Figaro magazina” Žan-Kristofa Bijisona pogodila je nepravda koja je Srbe zadesila.

Događaji iz Račka i sve što ih je pratilo bili su, kako ističe, najveći “fejk njuz” s kraja 20. veka i jedan od prvih iz nove ere.

Pokušavamo, navodi on, da se borimo protiv medijskih dezinformacija i da, koliko možemo, utvrdimo istinu.

– Srbi su bili i ostali veoma hrabri, ne samo u tom periodu, već i ranije u istoriji, u Prvom i Drugom svetskom ratu, na primer – rekao je Tramble i dodao da Srbi istrajavaju u otporu i ostaju na KiM i pored tretmana koji trpe.

Tramble kaže da je “bivša OVK i vlast koja je iz nje proistekla daleko od modela dobre vladavine.

Kaže i da uvek ima stvari koje nisu unete u novinski tekst, jer nema mesta za sve.

– Najčudnije je kada uđete na Kosovo, a na ekranu mobilnog telefona vam se pojavi poruka ”dobro došli u Monako”, odakle je jedan od operatera. A vi pogledate oko sebe i shvatite da se situacija u Monaku i na Kosovu razlikuje kao nebo i zemlja – zaključio je Tramble.

3 COMMENTS

  1. Viste hanibali vas bog kaznio da patite i zmurite umreliste za par god vas nece biti dedovce pijandure kraj vase sorte

  2. Da je samo Račak.Tu su i Markale,Srebrenica,hladnjače,ši,ptari potopljeni kod Golubca,Vukovar,Srnija je zapošela secesiju i rat svojim nacionalizmom,Srpska akademija nauka je otelotvorila ideju o velikoj Srbiji i tako redom.Ali kome o tome pričati kad i deo naše javnosti zaslepljen veličinama kao što su Djindjić,Djilas,Jeremić u to veruje.I kome to pričati kad oni kojima su ub,ijali decu veruju u put svojih decou,bica

  3. Nakon 20 godina oglasio se Francuski reporter Žan Lui Trsmble. Biće da nikad nije kasni i da če istina šta se dogodilo na Srpskom Kosovu i Metohiji biti do kraja tazotkriveno. Izdžaćemo sve muke i mučenja je jao što smo to uvek uspevali. Bitno je jedinstvo, sloga, hrabrost, rodoljublje, patriotizam, nada u istinu i pravdu, a to srpski narod itekako poseduje. Živela Srbija!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here