Rukometašice Francuske i Norveške boriće se za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Francuska je u prvom polufinalu ubedljivo savladala Hrvatsku koja nije imala snage za još jednu senzaciju. Hrvatice su se držale osam minuta, do rezultata 3:3, ali su u sledećih 9 minuta primile osam golova bez ijednog postignutog i tu se završio san o zlatu.

Na kraju ubedljivih 11 golova razlike za Francusku u čijim redovima četiri igračice su postigle po 4 gola – Zaadi Deuna, Niakate, Nze Minko i Lakraber. U poraženoj selekciji po 3 gola postigle su Krsnik, Ježić i Blažević.

Mnogo više neizvesnosti bilo je u drugom polufinalu. Danska je vodila gotovo čitavo prvo poluvreme, početkom drugog su imale i 4 gola prednosti, ali su Norvežanke od rezultata 19:20 u 43. minutu napravile seriju od 8:2 i tri minuta pre kraja stekle nedostižnu prednost. Kod Norveške Nora Mork je postigla 6 golova, dok je najefikasnija kod Danske bila Mia Red Bistrup sa 7 golova.

Norveška će imati priliku da u nedeljnom finalu dođe do svoje osme titule prvaka Evrope, dok će Francuska, koja brani titulu imati priliku da se drugi put popne na krov Evrope.

Francuska – Hrvatska 30:19
Danska – Norveška 24:27

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here