Facebook/Vetevendosje

Sporazum Beograda i Prištine koji je u najavi biće sporazum koji predstavlja posebnu bitku za kosovske Srbe, jer ako sad ne rešimo zaštitu kolektivnih prava kosovskih Srba to nećemo moći da uradimo ni u jednom sledećem, rekao je danas koordinator Radne grupe Nacionalnog konventa Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Dragiša Mijačić.

Mijačić je tokom panel diskusije Nacionalnog konventa “Nemačko-francuski predlog sporazuma o normalizaciji – mnogo buke (ni) oko čega?!”, naveo i da je pomenuti sporazum najavljen kao međusporazum, međukorak, a ne kao konačni koji će rešiti odnose između Beograda i Prištine.

– Konačni sporazum će se formalizovati kroz ulazak Srbije u EU kada će biti zahtevano zvanično priznanje Kosova od Srbije. Međutim, posle ovog sporazuma ostaće samo ta tačka da Srbija prizna Kosovo. Bez obzira što ovo nije konačan sporazum i ostavlja mogućnost političarima u vlasti i opoziciji da pričaju o crvenoj liniji Srbije da ne prizna Kosovo, sve ostalo je deo toga – rekao je Mijačić.

On je između ostalog naveo i da pomenuti francusko-nemački sporazum ima i za cilj da se stvore elementi da “Slovačka, Grčka i Rumunija priznaju Kosovo”.

– Ne znamo kako će Španija i Kipar reagovati, ali ove tri zemlje (Slovačka, Grčka i Rumunija) čekaju da se Kurti i Vučić rukuju i oni će priznati Kosovo – rekao je Mijačić.

3 COMMENTS

  1. Toliko o uslovima za Srbiju…pod uslovom da EU preživi svetski rat ka kome šprinta zbog neodgovornih odluka…Da li Srbi treba da počnu da se mole svom Bogu Pravde da EU više ne postoji ? Jer tada bi sva ova priča oko priznanja lažne države Kosovo na putu ka nepostojećoj EU bila smešna strana istorije … samo razmišljam…

  2. Narode moj Srbije zivim decenijama na Zapadu verujte mi cuvaj te Srbiju EU je pukla uskoro ce se raspasti nedaj te Kosovo ako ga sad priznate vise ga nikada necete povratiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here