Francuzi: Irska mora pasti

0

Uoči žreba, koji je obavljen u ponedeljak u sedištu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u Cirihu, francuski predstavnici nisu skrivali da im je jedina želja da izbegnu Ukrajince.

Tehnički direktor reprezentacije i nekadašnji selektor Žerar Ulije ocenio je da u Irci "takmičarska i neuogodna ekipa", ali da Francuska mora da ih eliminiše.
 

Selektor Francuske Rejmond Domenek ne računa na Davida Trezegea

"Dobra stvar je što ćemo revanš odigrati na našem terenu, u Sen Deniju, mada je i prva utakmica veoma značajna za saomopuzdanje ekipe", rekao je Ulije, koji je bio seletkor francuskog državnog tima kada se "trikolori" poslednji put nisu kvalifikovali na Mondijal u SAD 1994. godine.
 

Predsednik Fudbalske federacije Francuske Noel Le Gre bio je veoma kratak i izričit u komentaru žreba.
 

"S obzirom na kvalitet igrača oba tima, moramo da se kvalifikujemo", rekao je Le Gre.
 

Znatno skromnije izjave daju Irci, koji su učestvovali na svetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.
 

Funkcioner saveza Džon Dilejni istakao je da selektor Đovani Trapatoni i njegovi izabranici u duelu sa Francuskom nemaju nikakav rezultatski imperativ.

Đovani Trapatoni je od Irske napravio moćnu reprezentaciju

"U kvalifikacijama smo pokazali da znamo da igramo tvrdo i da ne gubimo i ne dobijamo mečeve sa ubedljivom razlikom", podsetio je Dilejni, koji očekuje da će Irci biti "tvrd orah" i u baražu.
 

Slovenija je poslednji put igrala u baražu 2003. godine, kada je reprezentacija Hrvatske bila bolja i plasirala se na prvenstvo Evrope u Portugaliji. Izabranici selektora Matjaža Keka imaće vrlo težak zadatak, s obzirom da im se na putu ka Južnoj Africi isprečila Rusija.
 

"Smatram da su Rusi apsolutni favoriti. Od svih mogućih protivnika najmanje smo želeli njih, pošto dueli sa tom selekcijom iziskuju dodatne napore, kao što je igranje na veštačkoj travi i po veoma niskoj temperaturi", naveo je Kek.
 

U ruskom taboru vlada zadovoljstvo, jer je njihov rival od svih selekcija koje su došle do baraža najslabije rangiran na listi FIFA.
 

Najizjednačeniji par je Grčka – Ukrajina, dok će Portugalci biti izraziti favoriti u duelu sa državnim timom Bosne i Hercegovine, kome je sam plasman u baraž najveći uspeh u istoriji.
 

Selektor Portugalije Karlos Keiroš, izjavio je da trenutni rejting Bosanaca može itekako da zavara, jer se radi o veoma kvalitetnoj selekciji.
 

"Moramo dobro da se prirpemimo za mečeve baraža. Uočio sam da Bosna ima ubitačne napadače", istakao je Keiroš, koji je tim sa puno zvezda "kroz iglene uši" doveo do baraža.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here