Pexels

Održavanje zdravog izgleda sastoji se od puno koraka, ali najvažniji je pranje kose. U zavisnosti od vašeg tipa kose, prečesto pranje zapravo može učiniti više štete nego koristi.

Frizerka Simoun Tomas ispred kompanije “Simone Thomas Wellness” rekla je da prečesto pranje kose može uzrokovati da postane suva i lomljiva, jer uklanja njena prirodna ulja.

Koliko često prati kosu?

Dakle, koliko često bi trebalo da perete kosu? Prema frizeru slavnih s A-liste Džonu Hali, kosu bi trebalo prati samo kada je to apsolutno neophodno, a kosa ima način da vam kaže kada je vreme.

To možete da proverite u dva jednostavna koraka. Prvo prođite prstima kroz nju, ako je još mekana i lepršava, nećete morati. Džon Hala je dodao: “Iako je generalna preporuka da se pere maksimalno jednom do dva puta nedeljno, rekao bih da je treba prati samo kada je kosa vidljivo masna. Ako vlasište svrbi ili postoje znaci perutanja zbog prljavštine, onda je jasno da je vreme za pranje”.

– Zapamtite, za zdravo vlasište potreban vam je prirodni sebum za zdrave folikule, a prečesto pranje kose to će smanjiti – objasnio je.

Frizerka otkrila trik

Ako se nađete u situaciji da kosu perete svaki dan ili svaki drugi dan, jer se brzo masti, onda postoje neke mere koje možete da preduzmete.

Kali Borg, frizerka i lična stilistkinja otkriva da jabukovo sirće čini čuda. Tretman možete napraviti kod kuće tako da jednu meru jabukovog sirćeta razredite sa tri mere vode i time isperete kosu jednom nedeljno.

Jabukovo sirće može da uravnoteži i detoksikuje kosu, te ukloni višak masnoće. Džon Hala preporučuje da kosu šamponirate nekoliko minuta i isperete hladnom vodom kako biste se rešili masnoće i sprečili često pranje kose.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here