EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
Zdravko Krivokapić

Vlada Crne Gore objavila je video govora premijera Zdravka Krivokapića povodom Dana državnosti, 13. jula.

Krivokapić je govor održao 9. jula u Muzičkom centru, na događaju koji je organizovao predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

– Za sve one koji se brinu da li je premijer Zdravko Krivokapić čestitao Dan državnosti Crne Gore – 13. jul, jedan mali podsjetnik – piše u Tviter poruci objavljenoj uz video.

Bivši premijer, poslanik opozicionog DPS Duško Marković i Miodrag Radović, šef kabineta predsednika Mila Djukanovića kritikovali su danas aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića zato što građanima nije čestitao 13. jul – Dan državnosti Crne Gore.

Marković je na Tviteru napisao da Krivokapić nije čestitao Dan državosti ni crnogorskom narodu, “kako on iz milošte naziva naše građane”.

– Ja mu ne zameram zato što je zaboga predsednik vlade, pa kao premijer ima tu obavezu… Ne! Zaprepašćen sam da on koji je sve stekao u ovoj zemlji, a i ponikao je u njoj, nema osećaj pripadnosti slobodarskoj i nezavisnoj Crnoj Gori – napisao je Marković.

Krivokapiću je poručio da ne postoje dve Crne Gore, pa da ih bira prema prilici ili raspoloženju.

– Crna Gora je jedna i jedina – nedeljiva i svih nas, i pitanje je obraza i dostojanstva, a ne dnevne politike, pripadati joj i ponositi se njome – napisao je Marković.

Miodrag Radović, šef Kabineta Mila Đukanovića, Miodrag Radović smatra da Krivokapić nije smogao snage da čestita građanima Crne Gore 13. jul, “jer se to kosi sa njegovim ideološki stanovištima”.

– Verovatno se kosi s njegovim ideološkim stanovištima i kada je reč o međunarodnom priznanju Crne Gore i kada je reč o ustanku protiv njegovih istomišljenika – napisao je Radović na Tviteru.

Dodao je da “ne treba dodatnih dokaza kom vrednosnom sistemu premijer pripada”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here