fss.rs
Fudbalski savez Srbije

Fudbalski savez Srbije ne naseda na provokacije iz Prištine. Rukovodstvo FSS neće se oglašavati povodom sramnog saopštenja FS Kosova i najave tužbe reprezentativaca „orlova“ zbog majica sa natpisom „Veseli se srpski rode“.

Sa Terazija 35 neće ni biti konkretne reakcije posle najave iz glavnog grada južne srpske pokrajine. Smatrajući da je reč o klasičnoj demagoškoj priči, za lokalnu upotrebu, iz vrha FSS je najavljeno da neće biti nikakve priče, niti odgovora, na veštački nametnutu temu iz Prištine, prenosi Sport klub.

Na drugoj strani, nema ni bojazni da bi FSS eventualno mogao da se nađe na udaru FIFA. Iz jednostavnog razloga – zvaničnici susreta u Lisabonu nisu primetili nijedan sporan detalj na utakmici. Izveštaji delegata ne pominju dotični trenutak, što je još jedan dokaz u prilog priči da hibridna tema pripada klasičnoj provokaciji, bez potrebe za odgovorom.

Napokon, Srbija je u nedelju obezbedila plasman na Mondijal. Mnogo dobrih stvari desilo se poslednjih dana u državnom timu i oko njega. Probudila se čitava javnost, ponovo se o reprezentaciji priča u superlativima i nema razloga da saopštenje FS Kosova potre aktuelni trenutak za uživanje fudbalu naklonjene javnosti.

Iz Prištine je tokom dana objavljena fotografija reprezentativaca Srbije, Nemanje Radonjića, Stefana Mitrovića i Dušana Vlahovića, u pomenutim majicama, zbog čega je najavljena navodna tužba trojice reprezentativaca Srbije i FSS.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime