Svi navijači koji su bili na utakmici Atalanta – Valensija zaraženi su koronavirusom na stadionu San Siro u Milanu.

Kako stadion u Bergamu nije ispunjavao uslove za odigravanje meča, upravo je u “gradu mode”, tog 19. februara pukla „biološka bomba“, koja je i doprinela širenju virusa na severu Italije.

Tako se istorijski meč pretvorio u tragediju, 40.000 navijača je prvo slavilo veliku pobedu svoje ekipe, ne sluteći da je upravo na ovom duelu došlo do masovne zaraze korona virusom.

Mnogi su se zarazili, mnogi izgubili živote, nikome nije do fudbala, a u Atalanti posebno se oseća bezvoljnost po ovom pitanju.

O tome svedoči otvoreno pismo vođe navijača Atalante, koje je upućeno predsedniku kluba Antoniju Perkasi.

– Bergamo i njegovi građani su sada ispred ekipe. Predsedniče, u ovom istorijskom pogromu, grad zaslužuje podjednaku istorijsku odluku. Meni je prirodno, predsedniče Perkasi, da je za Atalantu sezona završena već sada – poručio je Klaudio Galimberti, čuveni vođa navijača Atalante.

– Atalanta je primer svima, šta god da se dogodi i šta odluče fudbalski čelnici. Ali samo pomislite koliko je navijača Atalante nastradalo od ovog prokletog virusa. Mi ne mislio da je povratak fudbalu i Atalanti moguć kao povratak u normalu. Meni to izgleda kao nedostatak poštovanja prema žrtvama koje ovo nisu preživele. Plačemo za onima koji su svoje živote dali za Bergamo. Biće vremena da Atalanta osvoji jednog dana titulu, ali sada i radovanje golu Gomeza deluje kao nešto potpuno besmisleno – zaključio je Galimberti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here