EPA-EFE/Matt Dunham
Žoze Murinjo

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u finale Liga kupa Engleske pošto su u Londonu pobedili ekipu Brentforda sa 2:0 (1:0).

Izabranici Žozea Murinja tako su došli nadomak osvajanja prvog trofeja u ovoj sezoni, a u finalu krajem aprila će se sastati sa boljim iz drugog polufinala u kom se sastaju Mančester junajted i Mančester siti.

Tako je menadžer Žoze Murinjo uspeo i da sa trećim klubom stigne do finala ovog takmičenja, pošto mu je to prethodno uspelo sa Čelsijem i Mančester junajtedom.

“Pevci” su svakako bili veliki favoriti uoči ovog duela, ali Žoze Murinjo nije želeo da se kocka – izveo je na teren veoma jak tim predvođen golgeterom Harijem Kejnom.

Upravo je Kejn započeo akciju u 12. minutu posle čega je lopta došla do Serhija Regilona na levoj strani.

Usledio je odličan centaršut španskog fudbalera, na pravom mestu bio je Musa Sisoko koji je udarcem glavom smestio loptu u mrežu Brentforda.

Golman gostiju Dejvid Raja sjajno je reagovao u 15. i 41. minutu posle prilika za Sona, odnosnu Lukasa Mouru, da bi i Serž Orije propustio veliku priliku u 51. minutu.

Dva minuta pre toga gosti su mogli do izjednačenja, u 63. minutu im je VAr poništio gol, a potom su pali u finišu.

U 70. minutu Tangi Ndombele je odlično uposlio Hong Min Sona kom nije bilo teško da povisi na konačnih 2:0.

Imao je Totenhem još prilika, preko Kejna u 74. i Ndombelea u 77. minutu, kada je Francuz pogodio stativu, ali se rezultat nije promenio.

Gosti su od 84. minuta igrali sa desetoricom pošto je pregledom VAR snimka utvrđeno da je Džoš da Silva napravio prekršaj za isključenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here