EPA/Stephanie Lecocq
Dejan Ljubičić (levo)

Dejan Ljubičić, fudbaler koji je u decembru 2017. godine oštetio fasadu džamije u Kiseljaku bacajući flaše, dobio je poziv u fudbalsku reprezentaciju Austrije.

Selektor Austrije pozvao je ovog igrača za utakmice protiv Škotske, Farskih ostrva i Danske među 43 fudbalera koja se nalaze na širem spisku.

Ljubičića je javnost upoznala na kraju 2017. godine kada je zajedno s tadašnjim saigračem Danielom Sudarom počinio pomenuti vandalski čin.

Oni su priznali izvršenje krivičnog dela pa su dan posle posjetili Medžlis Islamske zajednice u Kiseljaku s namerom da se izvine za nedelo koje su napravili, a u izjavi za medije ovaj igrač je rekao kako ne zna šta mu se desilo, s obzirom na to da je bio u alkoholizovanom stanju.

– Ne znam šta mi je bilo. Moram da se izvinem i izrazim žaljenje zbog svog postupka. Finansijski ću pokriti svu štetu koju sam načinio, a osim toga ću i donirati novac Medžlisu Islamske zajednice u Kiseljaku – rekao je Ljubičić.

Ljubičić je u ovoj sezoni za Rapid iz Beča odigrao ukupno 20 utakmica, a uspeo je da postigne jedan gol i upiše pet asistencija u svim takmičenjima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here