EPA-EFE/Peter Powell

Grupa koja se bori protiv homofobije u fudbalu pozvala je Francusku ligu i Pari Sen Žeremen da traže objašnjenje senegalskog fudbalera Idrisa Geja zbog čega je propustio meč prvenstva prošle nedelje.

Grupa zahteva objašnjenje pošto je dobila izveštaj da je Gej odbio da igra, jer nije želeo da nosi dres na čijim leđima su bile dugine boje.

Vezista Senegala otputovao je sa svojim saigračima u Monpelje na prvenstveni meč, ali nije igrao, a trener PSŽ-a Maurisio Poketino je naveo da su razlozi njegovog izostanka “lične prirode”.

Po rečima svedoka koji ne želi da mu se objavi ime, Gej nije igrao jer nije želeo da nosi dres sa duginim bojama na leđima.

Grupa Ruž direkt je na Tviteru napisala da liga i PSŽ ne bi trebalo da isključe mogućnost da kazne Geja jer, kako piše, ;”homofobija nije mišljenje već zločin”. O ovom slučaju je izvestio i najčuveniji američki dnevni list “Njujork tajms”.

Čuveni sportski dnevnik “Ekip” je naveo da je Gej, pozivajući se na stomačne tegobe, meč propustio i prošle sezone kada su svi timovi nosili dresove s duginom bojom.

Mnogi klupski zvaničnici su dugo tolerisali homofobične poruke, a fudbalske vlasti Francuske su nastojale da to reše.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here