Foto: MN Press
Fk Partizan

Fudbaler Partizana Filip Holender rekao je da će njegova ekipa u predstojećem meču protiv Crvene zvezde ići na pobedu.

– Fantastičan je osećaj (pred utakmicu). Ovo je najveća utakmica za Partizan, za klub za navijače, tako da jedva čekam. Ima adrenalina, ali nisam toliko mlad u fudbalu, imam iskustava sa nekih velikih utakmica, ali ova je posebna – rekao je Holender, prenosi klub.

Fudbaleri Partizana u sredu gostuju Crvenoj zvezdi, u derbi meču 30. kola Super lige Srbije. Crno-beli su drugi na tabeli domaćeg šampionata sa 74 boda, odnosno imaju devet manje od prvoplasirane Zvezde.

– Očekivanja su pozitivna, uvek moramo tako razmišljati. Idemo na pobedu, naravno. I protivnička ekipa ima sjajan niz pobeda, kao i mi, tako neka bolji pobedi – rekao je Holender, koji će debitovati u “večitom” derbiju.

Da ekipa Partizana u dobrom raspoloženju dočekuje predstojeći “večiti” derbi smatra desni bek Partizana Aleksandar Miljković.

– Imamo dobar period iza nas, ali derbi je specifična utakmica što se pokazalo i kroz istoriju da je trenutna forma nebitna, da su bitni detalji, sitnice za koje mislim da mi kao tim posedujemo. Očekujem pobedu, naravno – naveo je Miljković.

On je kazao i da su igrači već navikli da igraju utakmice bez publike zbog pandemije koronavirusa. – Derbi je bolji s publikom, ali navikli smo – rekao je Miljković.

Igrač crno-belih Saša Zdjelar je istakao da je svaki derbi novo dokazivanje, nova utakmica.

– Ova utakmica je mnogo bitna za nas, svi to znamo. Imamo 19 pobeda u 19 utakmica i želimo da nastavimo niz i daćemo sve od sebe da se što bolje pripremimo za utakmicu – rekao je Zdjelar.

– Igramo stvarno dobar fudbal, kako mi tako i oni. Iskreno, jedva čekam utakmicu i daćemo sve od sebe da mi izađemo kao pobednici – dodao je on. Zdjelar je naveo da je derbi bez publike “utakmica drugačijeg sadržaja”.

– Derbi sa navijačima je totalno drugačija utakmica, ali ko se brže i bolje privikne, taj pobeđuje – rekao je Zdjelar. Utakmica Crvena zvezda – Partizan na programu je u sredu od 18.00.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here