Prvotimci Partizana predvođeni predsednikom fudbalsko kluba Partizan Miloradom Vučelićem i šefom stručnog štaba Savom Miloševićem danas su u prepodnevnim časovima posetili retrospektivnu izložbu jednog od najvećih savremenih srpskih slikara svetskog renomea Ljube Popovića.

 

Postavka objedinjuje 45 dela, uglavnom velikih formata, iz svih perioda stvaralaštva Ljube Popovića i pruža kompletan uvid u njegovu šest decenija dugu slikarsku karijeru. Sva dela su pozajmljena iz muzejskih i privatnih kolekcija sa područja Srbije.

Iako po godinama mladi Zlatan Šehović, Nemanja Stevanović, Aleksandar Popović, Dominik Dinga i Strahinja Jovanović imali su samo reči hvale za retrospektivnu izložbu koja je u galeriji SANU postavljena do 20 oktobra.

– U Partizanu nas uče da je pored škole koju završavamo i naravno fudbala veoma važno da radimo na ličnom obrazovanju i ujedno pratimo sve što se dešava na polju umetnosti i kulture.

Pored pozorišta i sajma knjiga koji posećujemo svake godine drago nam je i da smo posetili izložbu jednog ovakvog velikana.

Mi jesmo po godinama mladi i možda još ne razumemo slikarstvo na pravi način, ali ako se ne edukujemo i ne pratimo onda nikada nećemo biti ni informisani – rekao je Zlatan Šehović.

Sa Šehovićem se složio i golman Nemanja Stevanović

– Danas se veoma brzo živi, primat su uzeli telefoni, društvene mreže i Instagram, ali mi lično moramo da pamtimo one koji su ostavili veliki trag i zadužili i nas i našu zemlju svojim radom i talentom. Izuzetno volim slikarstvo, supruga Senka i ja imamo nekoliko umetničkih dela u stanu i uglavnom su to mrtva priroda i pejzaži. Dodao bih i dela Olje Ivanjicki čiji se radovi razlikuju od pomenutih, ali koje spadaju pod moje omiljene – kaže Stevanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here